Stress håndtering i Svendborg og Rudkøbing

Stress

Stress er en tilstand, som kan opstå, når du bliver psykisk overbelastet.

Måske kan du genkende følelsen fra tidligere i dit liv, når du skulle yde noget særligt f.eks. i en eksamenssituation. Men i modsætning til tidligere, hvor du hurtigt fik det godt igen, bliver symptomerne nu ved og bliver måske endda stadig værre.

Vi har forskellige måder at reagere på, når vi rammes af stress. De første tegn på stress kan være, at du er lidt mere glemsom eller har svært ved at koncentrere dig. Det kan også være, du sover dårligere end tidligere. Måske mærker du, at du mangler overskud, bliver kortluntet og hurtigt bliver ked af det. Mange har også fysiske tegn som f.eks. hovedpine, halsbrand eller maveproblemer. Stress viser sig på mange måder.

Denne tilstand af kronisk stress er skadelig for helbredet både fysisk og psykisk.

Derfor er det vigtigt, at du reagerer, når du mærker stresssymptomer.

Heldigvis har psykologsamtaler en god effekt på stress.

Hos mig i min klinik i Svendborg og i Rudkøbing vil vi overvejende arbejde kognitivt med din stress og du vil, hvis du ønsker det, få mulighed for at lære nogle enkle mindfulnessøvelser, som kan nedbringe dit stressniveau.

Læs eventuelt mere om kognitiv terapi og mindfulness.

Selv om det kan være svært at se i situationen kan stress på sigt give dig en enestående mulighed for at reflektere over det liv du lever nu og i terapien finde nye veje til bedre trivsel.

Priser

Jeg hjælper både individuelt og parmæssigt. Se mine priser.

Kontakt mig

Du kan til enhver tid kontakte mig – enten pr. telefon eller pr. mail.